Ужгороду потрібно 3,5 мільйони гривень на ремонт газової мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ужгороду потрібно 3,5 мільйони гривень на ремонт газової мережі

Енергетика
109
Виконавчий комітет Ужгородської міської ради оцінює в 3,5 мільйона гривень основні роботи з ремонту і заміни газової мережі міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Закарпатської обласної державної адміністрації.
У п'ятницю відбулося в Ужгороді відбулася нарада за участю міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги, голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександра Ледиди, мера Ужгорода Віктора Погорєлова, начальника компанії "Закарпатгаз" Юрія Рибалка, де обговорювалися наслідки вибуху газу в місті та заходи щодо недопущення подібних аварій у майбутньому.
"Ужгородський мер Віктор Погорєлов повідомив: щоб убезпечити городян у майбутньому, необхідна заміна частини основної гілки мережі газопостачання: ділянки в 800 метрів. Основні роботи з ремонту і заміни газової мережі, підрахували в міськвиконкомі, коштуватимуть близько 3,5 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.
В цілому ж в Закарпатській області, за даними облдержадміністрації, потрібно замінити частину газопроводу середнього тиску на 17 мільйонів гривень. Прес-служба відзначає, що Балога пообіцяв лобіювати це питання в Кабінеті міністрів.
Як повідомлялося, вибух газоповітряної суміші з подальшим горінням стався внаслідок пошкодження газопроводу в Ужгороді 29 серпня близько 17:00.
У результаті місто (48,408 тисячі абонентів) та ще 64 населених пунктів Ужгородського району Закарпатської області залишилися без газу, близько 5 тисяч жителів Ужгорода - без електро-і водопостачання.
3 особи були госпіталізовані з опіками, одна з них у вкрай важкому стані. За попередніми даними, причина вибуху газу - пошкодження газопроводу працівниками однієї з фірм під час несанкціонованих робіт на підземних електромережах.
30 серпня прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом зазначеного вибуху. Станом на 7:00 2 вересня 45,4 тисячі абонентів Ужгорода та 2 населених пункти Ужгородського району Закарпатської області залишалися без газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас