Суд США знизив суму штрафу з 1,3 млрд дол до 272 млн дол для SAP за порушення авторських прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд США знизив суму штрафу з 1,3 млрд дол до 272 млн дол для SAP за порушення авторських прав

Казна та Політика
244
Федеральний суд на каліфорнійському Окленді скасував рекордний штраф розміром 1,3 млрд дол, накладений на німецький концерн з розробки програмного забезпечення SAP за порушення авторських прав.
"Суд дійшов висновку, що сума цього штрафу, встановлена в листопаді 2010 р. каліфорнійськими присяжними, абсолютно не відповідає, і більш доречна компенсація розміром 272 млн дол", - йдеться в повідомленні.
Потерпілий від порушення авторських прав американський концерн Oracle може тепер погодитися з новою сумою компенсації або почати проти SAP новий судовий процес. Проблеми SAP на США почалися в 2005 р. з поглинанням компанії TomorrowNow, що займалася усуненням помилок у програмному забезпеченні.
Співробітники TomorrowNow неправомірно і на масовому порядку завантажували апдейти у конкурента - компанії Oracle. Oracle в 2007 р. подав на SAP на суд і виграв процес про порушення авторських прав. SAP визнала сам факт допущених порушень і принесла вибачення, зазначивши, однак, що сума збитків, заподіяних Oracle, не перевищує 40 млн дол, передає Deutsche Welle.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас