Сильвіо Берлусконі зібрався виїхати з Італії через шантаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильвіо Берлусконі зібрався виїхати з Італії через шантаж

Казна та Політика
427
В італійських ЗМІ з'явилися розшифровки телефонних переговорів прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі, з яких випливає, що він збирається через кілька місяців залишити країну через те, що за ним "шпигують, де хочуть".
Поява цих матеріалів пов'язана з арештом 1 вересня підприємця Джанпаоло Тарантіні, якого прокуратура Неаполя підозрює в шантажі Берлусконі. Підозрюваним у справі проходить також головний редактор видання Avanti! Вальтер Лавітола, телефонні розмови якого і опинилися під пильною увагою слідчих, передає РІА Новини.
Одна з таких розмов з прем'єр-міністром, яка відбулася ввечері 13 липня і тривала трохи більше десяти хвилин, і потрапила на сторінки газет.
За даними La Repubblica, Лавітола подзвонив Берлусконі, щоб обговорити ряд питань, у тому числі і розслідування гучної справи щодо колишнього журналіста Луїджі Бізіньяні, підозрюваного в організації структури, члени якої займалися збором конфіденційної інформації й потім використовували її як шантаж і особисту вигоду. У цьому процесі також фігурують імена відомих італійських політиків.
Говорячи про цю справу, Берлусконі сказав: "Я єдиний не роблю нічого такого, що могло б бути розцінено як злочин. Тому я абсолютно спокійний. Але вони шпигують за мною, де хочуть, прослуховують телефонні розмови. Через кілька місяців я поїду з цієї поганої країни, від якої мене верне".
Раніше влада Італії заарештувала подружжя за підозрою у вимаганні у прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі великих грошових коштів, загальна сума яких сягає 0,5 млн. євро.
Підприємець Джанпаоло Тарантіні, ім'я якого з'являлося в ЗМІ в 2009 році у зв'язку з тим, що він нібито надавав Берлусконі повій, а також його дружина Анжела Девенуто були арештовані після того, як слідчі виявили перекази великих коштів від прем'єра на їх рахунок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас