У Путіна заспокоюють Європу: транзиту нічого не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Путіна заспокоюють Європу: транзиту нічого не загрожує

Енергетика
553
Переговори Росії з Україною з питань газу не загрожують транзиту до Європи.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Російській Федерації, про це сьогодні на прес-конференції в Москві сказав заступник міністра енергетики РФ Сергій Кудряшов.
"Я думаю, що загрози (транзиту) немає", - сказав Кудряшов.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 вересня, прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив, що після завершення реформування НАК "Нафтогаз України" і виведення з неї компаній, що займаються транзитом і видобутком газу, "Нафтогаз" буде ліквідовано. Також Азаров наголосив, що ліквідація компанії призведе до перегляду діючих газових контрактів з "Газпромом".
У свою чергу голова ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що НАК "Нафтогаз України" припинить своє існування після злиття з "Газпромом", після чого будуть переглянуті всі існуючі угоди по співпраці двох компаній.
Пізніше прес-секретар прем`єр-міністра України Віталій Лук‘ЯНЕНКО, коментуючи цю заяву Міллера, заявив, що питання про злиття "Нафтогазу України" з "Газпромом" не обговорювалося і не обговорюється.
Також сьогодні стало відомо, що Президент України Віктор Янукович доручив прем`єру Азарову до 1 жовтня забезпечити підготовку і подати на розгляд Управляючої ради Комітету з економічних реформ проект програми реформування НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас