Наслідком введення мит на імпорт нафтопродуктів будуть дефіцит і високі ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наслідком введення мит на імпорт нафтопродуктів будуть дефіцит і високі ціни

Енергетика
408
Результатом можливого введення мита на імпорт нафтопродуктів може стати зростання цін на пальне на внутрішньому ринку, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" партнер Міжнародної юридичної групи AstapovLawyers Олег Мальський.
На його думку, економічним ефектом введення мита буде різке подорожчання імпортної продукції всередині країни, а національний виробник не зможе ефективно замінити імпорт.
"Національні НПЗ, не провівши модернізації потужностей, не зможуть впоратися з такими обсягами переробки в стислі терміни, і, швидше за все, виникне ризик ситуації присутності дорогого імпортного бензину та дефіциту низькоякісного національного. А за якістю "Євро-5" ми випускати не вміємо - відповідно, високоякісний бензин точно подорожчає, якщо будуть введені мита. Що ж важливіше: якість чи виробник - буде обговорюватися найближчими днями", - сказав Мальський.
Він зазначив, що останнім часом в Україні ініціюються спеціальні розслідування для того, щоб національні виробники могли відновити своє становище на ринку після світової фінансово-економічної кризи, однак існує тенденція до зловживання Україною таким правом.
Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) 6 вересня 2011 р. проведе публічні слухання щодо спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів (бензину марок А-76/А-80, А-92, А-95, дизпального, мазуту, пічного палива, дорожнього бітуму).
Розслідування ініційовано в січні 2011 року відповідно до заяви Міністерства палива та енергетики за клопотанням НПЗ. Заявники вимагають від МЕРТ введення імпортного мита в розмірі 25%. В даний час середня ціна імпорту з Європи становить 17 грн за літр бензину і 15 грн за літр дизпального.
Міжнародна юридична група AstapovLawyers представляє інтереси всіх білоруських компаній-імпортерів та їхніх дочірніх підприємств в Україні, на які припадає понад 40% від загального імпорту нафтопродуктів, що поставляються в Україну, а саме: "Білоруську нафтову компанію", "БНК-Україна", "Нафтан", "Мозирський нафтопереробний завод", "Белоруснефть", "Белоруснефть-Україна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас