Голова Бундесбанку Вайдманн розкритикував ЄЦБ за скупку державних облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Бундесбанку Вайдманн розкритикував ЄЦБ за скупку державних облігацій

Казна та Політика
265
Голова німецького Центробанку (Бундесбанку) Йенс Вайдманн розкритикував ЄЦБ за масштабну скупку державних облігацій, а також виступив проти перетворення валютного союзу в "трансферний".
На думку Вайдманна, перекладаючи численні ризики кризи на держави-донори та їхніх платників податків, зона євро рухається в напрямку свого роду усуспільнення відповідальності конкретних країн за їхні фінансові та економічні прорахунки.
На його думку, нове зростання недовіри фінансових ринків пояснюється в першу чергу сумнівами з приводу ефективності спроб політиків знайти вихід з боргової кризи. Саме тому так необхідно мати довгостроковий план вирішення боргової кризи, який би вселяв довіру. При цьому проблемним країнам не обійтися без структурних реформ і рішучих заходів з консолідації бюджетів. "І план цей має гарантувати, що члени зони євро будуть і в майбутньому зацікавлені у збереженні здоров'я своїх фінансів", - заявив голова Бундесбанку в Ганновері в четвер.
Одночасно Вайдманн знову розкритикував ЄЦБ за купівлю державних облігацій, у результаті чого "розмиваються межі між відповідальністю грошової та фінансової політики". При цьому він вказав, що така практика "підриває довіру до центробанків".
На думку глави Бундесбанку, вирішення боргової кризи сприятиме створенню єдиної європейської податкової системи. Для довгострокового вирішення цієї проблеми "необхідно йти в напрямку справжнього фіскального союзу, що означало б позбавлення національної фінансової політики її всевладдя", підкреслив Вайдманн. Якщо ж валютний союз не хоче або не може піти цим шляхом, то тоді треба посилити чинне положення про те, що члени зони євро не несуть відповідальності по боргах один одного.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас