ЄЦБ: Потрібна консолідація держбюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Потрібна консолідація держбюджетів

Казна та Політика
120
Немає іншої альтернативи, крім ретельної консолідації державних бюджетів, щоб взяти боргову кризу розвинених країн світу під контроль, сказав головний економіст Європейського центрального банку Юрген Штарк.
"Тільки подивіться, які рівні боргу ми передаємо майбутнім поколінням, - сказав Штарк, виступаючи на економічному форумі. - Це безвідповідально політично, морально чи етично".
Середній рівень державного боргу в Єврозоні складає 84% від валового внутрішнього продукту, що близько до 100% в США. В обох випадках ця цифра більш ніж у два рази вища, якщо взяти до уваги заборгованість приватного сектора.
"Немає іншого вибору, окрім консолідації державних фінансів, - вважає Старк. - Моделі зростання, засновані на постійному зростанню боргу не увінчалися успіхом".
Штарк був непримиренним до таких країн, як Греція і Ірландія, які були змушені шукати порятунку після "десятиліття безгосподарності". "Корекція повинна відбутися: структурні реформи, приватизації, жити відповідно до коштів", - сказав він.
Штарк не робив зробив жодних поступок необхідність підтримки сукупного попиту протягом цього процесу, заявивши, що короткострокові звернення до зростання будуть компенсовані за рахунок відновлення довіри в середньостроковій перспективі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас