Суд визнав законним накладення АМКУ штрафу 10 млн гривень на аеропорт "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав законним накладення АМКУ штрафу 10 млн гривень на аеропорт "Бориспіль"

Казна та Політика
270
Київський апеляційний господарський суд 22 серпня визнав законним накладення Антимонопольним комітетом 28 квітня 2009 року штрафу розміром 10 млн гривень на державне підприємство "Міжнародний аеропорт" Бориспіль "за зловживання монопольним становищем при наданні спецпослуг із заправки авіапаливом.
Про це йдеться в постанові суду, текст якої мають Українські Новини.
Апеляційний суд скасував рішення Господарського суду Києва від 10 травня, який визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету, за нововиявленими обставинами.
Як повідомляло агентство, 28 квітня 2009 року АМКУ оштрафував "Бориспіль" на 10 млн гривень і спільне підприємство "Кребо" на 25 млн гривень за зловживання монопольним становищем.
Також АМКУ оштрафував "Кребо", компанії "Укртатнафта" і "Лук-Авіа Ойл" на загальну суму 230 млн гривень за зловживання монопольним становищем при встановленні завищених цін на авіапаливо в аеропорту "Бориспіль".
У березні 2011 року перший заступник голови комітету Юрій Кравченко повідомив, що "Бориспіль" сплатив 10 млн гривень штрафу до держбюджету, а решта компаній продовжують оскаржувати рішення АМКУ в судах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас