НББ не буде лімітувати продаж готівкової валюти при наданні паспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НББ не буде лімітувати продаж готівкової валюти при наданні паспорта

Казна та Політика
538
Національний банк Білорусі (НББ) не буде вводити ліміти на продаж готівкової інвалюти "в одні руки" при наданні паспорта громадянина Білорусі, повідомила голова правління НББ Надія Єрмакова агентству "Інтерфакс-Захід" у середу.
"На ринку готівкової валютної лімітів не буде. Продаж готівкової валюти буде здійснюватися виходячи з обсягу підкріплення конкретного обмінного пункту", - сказала Н. Єрмакова.
Так вона прокоментувала позицію НББ за умовами функціонування ринку готівкової валюти після відкриття в середині вересня на біржі додаткової торговельної сесії, де валюта буде торгуватися на принципі ринкового попиту та пропозиції.
При цьому глава НББ підкреслила, що наявність валюти в обмінниках буде залежати від готовності комерційних банків задовольнити потреби населення на ринкових принципах. "Валюта в пунктах обміну валют з'явиться відразу після того, як банки захочуть її придбати за ринковим курсом на додатковій сесії. Якщо вони куплять, то їм за відповідним курсом треба буде і продати. Можливо, люди й не захочуть за таким курсом купувати готівкову валюту. Тут все переходить у компетенцію комерційних банків, які будуть працювати з валютою на ринкових умовах", - сказала Єрмакова.
За її словами, до початку роботи додаткової сесії на біржі ряд банків збереже продаж інвалюти населенню на так звані "соціальні цілі" за курсом, який не може перевищувати офіційний більш ніж на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас