Лукашенко: Білорусія відмовиться від зовнішніх запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусія відмовиться від зовнішніх запозичень

Казна та Політика
475
Білорусія більше не піде на зовнішні запозичення для підтримки курсу рубля, заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко. "Як би не склалася ситуація, ми будемо діяти виходячи з попиту та пропозиції, - підкреслив президент. - І не треба розраховувати, що ми ще підемо на зовнішні запозичення, щоб підтримати якийсь курс. Коли вже так пішли, значить, буде так".
"Зараз як ніколи треба задіяти адміністративний ресурс для того, щоб дисципліновано і найжорстокішим чином провести ту лінію, про яку було сказано. Але адміністративний ресурс і силові методи не можна задіяти там, де мусить працювати економіка. Частково в тому і причина, що ми сьогодні пожинаємо ці плоди, де ми адміністративно тиснули, не враховуючи економічних законів, особливо що стосується грошей, фінансів. Тому дуже все розумно треба робити, і ви знаєте, як це робити", - сказав Лукашенко, повідомляє агентство "Белта".
Президент підкреслив, що в першу чергу питатимуть з губернаторів і мера Мінська. "Робіть так, як ми з вами визначили, і пояснюйте людям. Все, що від мене на цьому етапі було потрібно, я зробив", - додав він. "Народ каже так: дайте нам валюту, не важливо, яка ціна, але щоб вона була. Теж, напевно, є така думка. Якщо валюти немає, це гірше, ніж вона є дорога. Може, й так. Хоча я людей завжди попереджав і вчора сказав публічно: валюта буде, але чи зможете ви її купити", - зазначив Лукашенко.
На його думку, засоби масової інформації не задіяні повною мірою для роз'яснення населенню стану справ в економіці. "Перебудовуватися треба всім: і ЗМІ, і банкірам, і іншим. Ви на мене не ображайтеся за жорсткість! Ми не можемо одних напружувати, а інші будуть це успішно гробити", - заявив президент.
"Тому давайте домовимося, що ми будемо діяти як єдине ціле, щоб ми ще раз всім, хто бажає якоїсь розрухи і у нього розруха в головах, довели те, що у нас моноліт, цілісність і ми можемо вирішити будь-яку проблему. Для вирішення цих питань у нас все є. Мої жорсткі вимоги залишаються і їх треба реалізовувати. В іншому випадку ми ніякі проблеми не вирішимо. Намітили курс - давайте рухатися. Але ще раз кажу: життя зупинити не можна! Треба бачити майбутнє, перспективу", - підкреслив Лукашенко.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас