Адвокати: Є вагомі докази непричетності Кучми до вбивства Гонгадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати: Є вагомі докази непричетності Кучми до вбивства Гонгадзе

Кримінал
899
Захист Леоніда Кучми має вагомі докази непричетності екс-президента до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і розраховує, що кримінальна справа проти нього буде закрита на стадії досудового слідства.
Про це в коментарі агентству РИА Новости заявив адвокат Кучми Віктор Петруненко.
"Ми сподіваємося, що вже найближчим часом справу буде закрито. У нас є вагомі аргументи для цього. Ніяких доказів провини Леоніда Кучми не існує", - зокрема, заявив адвокат.
Також Петруненко зазначив, що в даний час з матеріалами кримінальної справи проти Кучми знайомиться сторона потерпілих. "Найближчим часом з матеріалами справи почнемо ознайомлюватися ми, і ми сподіваємося, що справу буде закрито ще на стадії досудового слідства", - сказав адвокат.
Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року в Києві. У листопаді того ж року його обезголовлене тіло було знайдене в лісі поблизу міста Тараща Київської області.
У 2008 році троє колишніх співробітників МВС України, підлеглі генерала Олексія Пукача, були визнані винними в скоєнні вбивства журналіста. У липні 2009 року був арештований сам Пукач, якому були пред'явлені звинувачення у вбивстві Гонгадзе.
Навесні поточного року ГПУ порушила проти Кучми кримінальну справу. Колишнього президента звинувачують у тому, що він віддав незаконні розпорядження співробітникам МВС, які згодом призвели до вбивства журналіста. Кучма в даний час перебуває на підписці про невиїзд.
Як повідомляють ЗМІ, вчора на закритому судовому процесі Пукач підтвердив, що вбив Гонгадзе за наказом колишнього глави МВС Юрія Кравченка та екс-президента Леоніда Кучми. Також, за його словами, в курсі справи були й інші високопоставлені чиновники.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас