Yahoo може купити частину компанії, що володіє LiveJournal і Gazeta.ru — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo може купити частину компанії, що володіє LiveJournal і Gazeta.ru

Фондовий ринок
133
Російські бізнесмени Алішер Усманов і Олександр Мамут ведуть переговори про продаж частини своєї частки в компанії SUP, що володіє сервісом блогів LiveJournal, сайтом Championat.com, Quto.ru і Redigo.ru, рекламним агентством + OL, а також інтернет-виданням Gazeta.ru
Як пише Коммерсант-Україна, покупкою частки в SUP цікавився, зокрема, американський інтернет-гігант Yahoo!.
Про те, що власники SUP ведуть переговори про продаж частки в SUP, виданню розповіло джерело у великій медіакомпанії і підтвердили два підприємці, знайомі з Алішером Усмановим. Джерело в оточенні Усманова Алішера пояснює, що SUP завжди був зацікавлений у стратегічному партнерстві з сильним іноземним гравцем, який "принесе в компанію не тільки гроші, але і синергію, і технологічну експертизу". Як можливий варіант входження в капітал SUP третього акціонера могла б стати додемісія, уточнює він. При цьому сукупний контроль повинен залишитися у російських акціонерів.
Один зі співрозмовників видання стверджує, що часткою в SUP цікавилася Yahoo! (капіталізація вчора на NASDAQ - $18 млрд). Ця компанія давно намагається вийти на російський ринок, протягом декількох років з'являлася інформація про те, що вона збирається відкривати тут представництво і придивляється до вітчизняних інтернет-гравців, але поки що далі русифікації порталу справа не пішла.
Ще одне джерело видання, знайоме з ходом переговорів, підтверджує інтерес Yahoo!, уточнюючи, що переговори з американським інтернет-гігантом йшли з весни цього року, але зараз припинені.
До складу SUP входять сервіс блогів LiveJournal.com, суспільно-політичне ЗМІ Gazeta.ru, спортивний сайт Championat.com, соціальна мережа для вболівальників Fanat.ru, онлайн-сервіс по підбору автомобілів Quto.ru, сайт про подорожі Redigo. ru, а також селлінгове агентство +SOL (продає рекламу на сайтах SUP, а також порталах Kommersant.ru, Gismeteo, MSN, Eurosport, Kinopoisk.ru, Facebook, Babyblog, Translate, Promodj). Фінансові показники не розкриваються. Загальна виручка SUP в 2008 році оцінювалася в $18-21 млн.
Наприкінці 2007 року, коли SUP купував LiveJournal.com в американської компанії Six Apart, угода оцінювалася в $30 млн. У червні 2008 року Олександр Мамут в ході партнерства з ВД "Коммерсант" Алішера Усманова обміняв 50% SUP на 100% Gazeta.ru.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас