Європейські компанії завищують котирування грецьких інструментів, щоб не списувати їх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські компанії завищують котирування грецьких інструментів, щоб не списувати їх

Казна та Політика
236
Міжнародний комітет зі стандартів бухгалтерської звітності (IASB) звернувся з листом до Європейського управління з цінних паперів і ринків (ESMA) з критикою непослідовних дій банків і страхових компаній при списанні вартості грецького боргу. Це безпрецедентний захід, розповіли The Financial Times люди, знайомі з ситуацією в IASB, пишуть "Ведомости".
Після того як Греції було виділено 109 млрд євро в рамках другого траншу допомоги ЄС і МВФ, фінансові компанії списали мільярди доларів за грецьким боргом. Частина банків і страхових компаній знизила вартість активів наполовину, інша частина - лише на 20%.
У листі IASB не названі компанії і навіть країни, в яких вони зареєстровані. Але, за словами людини, знайомої з листуванням, занепокоєння регулятора пов'язане з діями BNP Paribas і CNP Assurances. Вони знизили вартість грецьких боргів на 21%, пояснивши це тим, що через низьку ліквідність неможливо визначити їх справедливу ціну, тому враховувалася їх ціна, заснована на фінансових моделях. Ті, хто орієнтувався на ринкові ціни, фіксували великі втрати. Royal Bank of Scotland списав 733 млн фунтів по боргу на 1,45 млрд фунтів (51%). Регулятори BNP Paribas і CNP Assurances це не коментують.
Хоча активність торгів грецькими облігаціями знизилася, угоди все одно відбуваються - важко уявити, що є покупці, готові придбати ці бонди за такими цінами, незадоволений голова IASB Ханс Хогерворст.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас