Діденкові змінили статтю і врятували від конфіскації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діденкові змінили статтю і врятували від конфіскації

Кримінал
657
Представники прокуратури в ході судового процесу за обвинуваченням колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденкові дійшли висновку про необхідність зміни йому статті обвинувачення на більш м'яку.
Як повідомив адвокат Діденка Ігор Степанов, його підзахисному було перекваліфіковано звинувачення з частини 2 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на частину 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), яка передбачає м'якше покарання, зокрема, не пов'язане з конфіскацією майна.
"В ході судового слідства представники прокуратури дійшли висновку про необхідність зміни Діденкові статті обвинувачення з 191 на 364", - сказав він.
Як повідомлялося, СБУ в жовтні 2010 року завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення в 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, про приналежність якого сперечалася компанія RosUkrEnergo.
У цій справі проходять екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, Діденко і екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.
Проте 25 липня Печерський райсуд виділив в окреме провадження кримінальну справу стосовно Діденка за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас