УКБС за доопрацювання НБУ проекту положення про реєстр мають право перевіряти банки аудиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС за доопрацювання НБУ проекту положення про реєстр мають право перевіряти банки аудиторів

Кредит&Депозит
197
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" виступає за доопрацювання Національним банком проекту положення про реєстр аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
Про це йдеться в повідомленні УКБС.
"Асоціація вважає, що розроблений Національним банком проект положення про реєстр аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків, вимагає доопрацювання", - відзначається в повідомленні.
Зокрема, УКБС пропонує виключити з проекту вимогу, відповідно до якої в даний реєстр можуть включатися лише аудиторські фірми, що здійснюють перевірки банків протягом не менше ніж 3 років.
"Така вимога виглядає дискримінаційним щодо новостворених аудиторських фірм, які мають атестовані і досвідчений кадровий потенціал для успішного проведення аудиту банків", - йдеться в повідомленні.
Також асоціація вважає недосконалими і такими, що суперечать законодавству, положення проекту про застосування Нацбанком заходів впливу до аудиторських фірм, включених до реєстру.
"Адже єдиним органом, уповноваженим застосовувати до аудиторів стягнення за неналежне виконання професійних обов'язків, є Аудиторська палата... Закони України не встановлюють повноважень НБУ щодо застосування до аудиторських фірм стягнень у будь-якій формі", - наголошується в повідомленні.
УКБС також вважає, що незначні відхилення інформації про фінансовий стан банку в аудиторському звіті від результатів інспекційної перевірки НБУ, які не вплинули на загальний фінансовий стан банку, не можуть бути підставою для застосування до аудиторської фірми заходів впливу.
Як повідомляло агентство, УКБС створена на початку 1994 року для сприяння розвитку банків та захисту їх інтересів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас