Сонячна енергія стане основою світової електроенергетики до 2060 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячна енергія стане основою світової електроенергетики до 2060 р.

Енергетика
485
Основна частина електроенергії в світі в наступні 50 років буде вироблятись за рахунок підприємств сонячної енергетики, прогнозують аналітики Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).
Це дозволить суттєво скоротити викиди парникових газів в атмосферу, які роблять шкідливий вплив на навколишнє середовище.
За словами глави підрозділу джерел відновлюваної енергії МЕА Седріка Філібера, фотоелектричні та сонячні теплові електростанції будуть забезпечувати основну частину світових потреб в електриці до 2060 року і приблизно половину потреб в енергоносіях в цілому - з урахуванням підприємств вітроенергетики, ГЕС, а також ТЕЦ, які працюють на біомасі.
"Фотоелектричні і сонячні теплові електростанції можу стати основним джерелом вироблення електрики, - зазначає С. Філібер. - Ми зможемо виробляти набагато більше електрики, ніж сьогодні, але основна її частина буде вироблятися за рахунок технологій сонячної енергетики".
Прогнозний сценарій МЕА, який буде детально викладено Філібером на конференції в Касселі (Німеччина) 1 вересня, передбачає, що опалювальні системи і більшість видів транспорту перейдуть на використання електроенергії, що істотно скоротить викиди вуглекислого газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас