Газпром подав до суду на Литву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром подав до суду на Литву

Енергетика
861
ВАТ "Газпром" (РТС: GAZP) минулого понеділка подало прохання про арбітраж до Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма проти міністерства енергетики Литви, яке разом з "Газпромом" і E.ON Ruhrgas є акціонером компанії Lietuvos dujos, повідомили журналістам в управлінні інформації російської компанії.
"Газпром" домагається визнання дій Міненерго Литви з ініціювання розгляду в суді Вільнюса проти Lietuvos dujos і її вищого керівництва порушенням договору акціонерів компанії і вимагає відшкодування збитків, завданих таким порушенням.
Міністерство енергетики Литви 25 березня звернулося до суду з позовом Вільнюса про розслідування діяльності Lietuvos dujos і припинення неналежної діяльності, а також про виключення зі складу органів управління генерального директора Віктораса Валентукявічуса і номінованих "Газпромом" членів правління Валерія Голубєва і Костянтина Селезньова.
Оскільки договором акціонерів Lietuvos dujos передбачено, що будь-які суперечки його акціонерів підлягають урегулюванню в арбітражному порядку відповідно до Арбітражного регламенту Арбітражного інституту при Торговельній палаті Стокгольма, "Газпром" не погодився з юрисдикцією суду Вільнюса і 13 червня ініціював процедуру надзвичайного арбітражу з метою призупинення судового розгляду у цій справі. 24 червня 2011 р. надзвичайний арбітр прийняв рішення про відсутність невідкладності і терміновості, що дають підставу для забезпечувальних заходів у вигляді зупинення судового розгляду в суді Вільнюса, проте відзначив у порядку презумпції, що позиція "Газпрому" достатньо обґрунтована, щоб виграти справу по суті спору, інформує "Газпром".
15 червня суд Вільнюса призначив наступні слухання на 29 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас