Експерт: Зростання цін на золото невиправдано високе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання цін на золото невиправдано високе

Банківські метали
892
Дорогоцінні метали агресивно відновлюються у вартості. Але, застерігають експерти, настільки висока волатильність часто притаманна закінченню тренда.
"Золото все ще в стратосфері. Так, за два дні котирування металу впали на 10%, але за результатами тижня золото залишилося в плюсі. Корекція напрошувалася: чекати, що ціна так і додавала б по 100 доларів на тиждень, було занадто сміливо. Чесно кажучи, я здивований тим, як золото утримує свої позиції. Італія - ​​четвертий у світі власник золота, в сейфах її центробанку зберігається 2700 т жовтого металу - це неймовірна сума в доларах. Центробанк може вирішити продати частину дорогого золота, щоб розібратися з кризою ліквідності, і на тлі ситуації в Європі так може вирішити не тільки італійський ЦБ", - заявив Bloomberg керуючий Liverpool Victoria Asset Management Пірс Хіллієр.
"Графік золота параболічний, - вказує старший технічний аналітик Greywolf Execution Марк Ньютон. - Після липневого "дна" стало коїтися щось неймовірне. Зростання було невиправдано високим. Все це чиста психологія та побоювання: конкретних причин, на зразок різкого стрибка попиту або конфлікту в золотодобувних країнах немає. Наша найближча мета - 1720 доларів за трійську унцію, і, на мій погляд, у вересні корекція продовжиться", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас