Пєсков: Київ не повідомляв офіційно Москву про намір звернутися до суду про розірвання газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пєсков: Київ не повідомляв офіційно Москву про намір звернутися до суду про розірвання газових контрактів

Енергетика
242
Офіційний Київ не інформував Москву про наміри почати судовий розгляд з Росією для розірвання чинних газових контрактів, повідомив прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков.
"Ми не володіємо інформацією, схвалене таке рішення остаточно і що могло б послужити основою для такого рішення", - сказав Пєсков в понеділок "Інтерфаксу".
Як підкреслив прес-секретар прем'єра, "російська сторона виходить з того, що між відповідними організаціями РФ і Україною є чинні угоди, зобов'язання за якими виконуються Росією в повному обсязі".
"Зрозуміло, ми розраховуємо в цьому питанні на принцип взаємності з нашими українськими партнерами", - сказав Пєсков.
Як повідомляють українські ЗМІ, прем'єр України Микола Азаров заявив, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на поставки газу в судовому порядку.
Український тижневик "Корреспондент" цитує Азарова, який каже, що попередив Путіна під час переговорів щодо газу: "Ви заганяєте нас в кут, з якого в нас всього один вихід - розрив контракту".
Азаров повідомив виданню, що уряд України вже проконсультувалвя з вітчизняними та міжнародними експертами щодо перспектив судової тяганини з Москвою і готовий розпочати розгляд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас