Інфляція в ФРН сповільнилася в серпні більше за очікування через спад цін на енергоносії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в ФРН сповільнилася в серпні більше за очікування через спад цін на енергоносії

Казна та Політика
102
Темпи зростання споживчих цін у Німеччині, розраховані за стандартами Європейського Союзу, сповільнилися в серпні, склавши 2,4% у річному вирахуванні, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Економісти, опитані Bloomberg, очікували, що темпи інфляції в ФРН впадуть з липневого рівня в 2,6% всього до 2,5% в річному численні.
У порівнянні з липнем споживчі ціни в Німеччині впали на 0,1%, тоді коли аналітики не очікували на зміну показника після підвищення на 0,5% в липні.
Уповільнення темпів інфляції експерти пов'язують в основному зі зниженням вартості енергоносіїв і продуктів харчування. Ослаблення інфляційного тиску в ФРН, ймовірно, дозволить Європейському центральному банку (ЄЦБ) на час залишити побоювання щодо того, що зростання споживчих цін у найбільш розвинених країнах єврозони вийде з-під контролю, і зосередитися на стимулюванні відновлення на периферії регіону.
"Пік інфляції в Німеччині вже, ймовірно, пройдений, - відзначає економіст HSBC Trinkaus & Burkhardt Лотар Хесслер. - ЄЦБ може розслабитися, посидіти і почекати, що трапиться. Уповільнення темпів інфляції в Німеччині - це саме те, що їм зараз потрібно".
В єврозоні інфляція в майбутні місяці, імовірно, залишиться вище за таргетований Європейським центральним банком 2%, як очікують експерти. Передбачається, що в серпні зростання споживчих цін в 17 країнах блоку складе 2,5%.
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за національними стандартами, склало у серпня 2,3% в порівнянні з 2,4% у липні, як і очікувалося. У порівнянні з минулим місяцем споживчі ціни у ФРН впали на 0,1%, що також не стало сюрпризом для експертів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас