Президент Білорусі пропонує представникам опозиції, ЄС та Росії сісти за "круглий стіл" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Білорусі пропонує представникам опозиції, ЄС та Росії сісти за "круглий стіл"

Казна та Політика
244
Президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до представників усіх політичних таборів із закликом спільно виробити заходи щодо поліпшення ситуації в країні.
"Я, як глава держави, пропоную всім розсудливим і люблячим свою країну людям, до якого б політичного табору вони не належали, сісти за "круглий стіл", подивитися один одному в очі і реально оцінити, хто чого вартий і що може зробити для ефективного покращення ситуації в країні", - заявив Лукашенко в понеділок у Мінську на нараді педагогічного активу Білорусі.
"Хочете битися і боротися - будь ласка: боріться у відкритій дискусії, доводьте свою правоту, відстоюйте свою точку зору. Але не через погроми і не зі зброєю в руках. Подібні дії будуть припинятися негайно", - підкреслив він.
За словами президента, "для успішного, динамічного розвитку країни потрібні не революція і не вулична анархія, а згуртованість всіх громадян незалежно від поглядів і переконань, націленість на конструктивну співпрацю". "Наша сила в єдності. І майбутнє Білорусі потрібно вирішувати не на площах і барикадах, а шляхом діалогу, нормального людського розмови", - додав він.
Крім того, Лукашенко запропонував "і Європейському Союзу, іншим європейським і міжнародним структурам, хотів би запропонувати і РФ направити своїх представників для участі в цьому "круглому столі". "Нехай вони заодно подивляться, хто у нас чого вартий, які ідеї висуває, які цілі перед собою ставить. Ми абсолютно відкриті й готові дати їм таку можливість", - сказав він.
Президент підкреслив, що шлях санкцій по відношенню до Білорусі безперспективний. "Давайте розмовляти, і ми дійдемо взаєморозуміння", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас