Moody's: Закріплення в конституції Іспанії ліміту держборгу позитивне для країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Закріплення в конституції Іспанії ліміту держборгу позитивне для країни

Казна та Політика
194
Пропозиція голови уряду Іспанії Хосе Луїса Родрігеса Сапатеро закріпити в конституції країни максимально допустимий розмір бюджетного дефіциту є позитивним для кредитного рейтингу країни, виходить з доповіді міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service.
Агентство, яке 29 липня помістило рейтинг Іспанії на рівні "Aa2" в список на можливе пониження, зазначає, що ця пропозиція, підтримана Народною партією (НП), "підкреслює узгодженість і прагнення політичних партій виконати зобов'язання з продовження процесу бюджетної консолідації".
На думку Moody's, ініціатива прем'єр-міністра Іспанії - позитивний фактор як для центрального уряду, так і для регіональної влади, і агентство планує врахувати це в ході перегляду рейтингу.
Новий законопроект передбачає, що держборг країни не повинен перевищувати 60% ВВП, хоча не виключається, що цей ліміт може бути перевищено у разі "природної катастрофи, рецесії економіки або в надзвичайних ситуаціях".
Крім того, дві найбільші політичні партії Іспанії пообіцяли схвалити до червня наступного року окремий законопроект, що передбачає максимальний "структурний дефіцит бюджету" на позначці 0,4% ВВП до 2020 року - тоді ж, коли набуде чинності закону з максимально допустимого розміру держборгу. Нижня палата парламенту - конгрес депутатів - готується розглянути законопроект 2 вересня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас