Золото продовжує дорожчати на тлі заяв глави ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото продовжує дорожчати на тлі заяв глави ФРС США

Банківські метали
1290
Ціни на золото в понеділок продовжують своє зростання на тлі заяв глави Федрезерву США Бена Бернанке про хід відновлення найбільшої в світі економіки, свідчать дані торгів.
Грудневий ф'ючерс на золото в ході електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex на 14:03 мск подорожчав на 1,4% - до 1 821,8 долара за трійську унцію.
На думку Бернанке, "відновлення економіки потребують якогось часу, протягом якого можуть бути спади, пов'язані зі збільшенням фінансових ризиків, щодо яких слід зберігати пильність". Серед негативних факторів для економіки він назвав старіння населення, зростання цін на лікування, які продовжують залишатися найвищими в світі, висловивши надію на те, що заходи адміністрації за рішенням позначених проблем "прискоряться". За словами глави регулятора, збереження високих показників незайнятого населення може негативно вплинути на продуктивність і конкурентоспроможність економіки, знижуючи потенціал для її подальшого росту.
"Ми вважаємо, що золото служить страховкою для інвесторів на випадок, якщо системні ризики у світовій економіці почнуть збільшуватися", - вважають аналітики Morgan Stanley, яких цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас