Найбільші світові банки заперечують проти введення додаткових вимог до їх капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші світові банки заперечують проти введення додаткових вимог до їх капіталу

Казна та Політика
238
Світові банки починають атаку проти нових вимог до капіталу системно важливих фінансових інститутів (systematically important financial institutions, SIFI), що обговорюються в рамках стандартів "Базель III", попереджаючи, що їх введення може призвести до скорочення обсягів кредитування і нанести шкоду економічному зростанню, повідомляє агентство Bloomberg.
Базельський комітет з банківського нагляду (Basel Committee on Banking Supervision) ще в червні погодив нові вимоги до капіталу 28 найбільших світових банків, згідно з якими SIFI повинні будуть збільшити капітал додатково на 1-2,5%.
Асоціація клірингових палат (Clearing House Association) і Institute of International Bankers, членами якого є, зокрема, JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Wells Fargo & Co., Citigroup Inc., Deutsche Bank AG і ING Groep NV, підготували власний коментар до цих пропозицій, назвавши їх "глибоко помилковими".
"Ми бачимо реальну напруженість між регуляторами і системно важливими світовими фінансовими інститутами, - відзначає Маргарет Тахьяр з юридичної компанії Davis Polk & Wardell в Нью-Йорку. - Вимоги до капіталу здаються якимось покаранням".
Федеральна резервна система (ФРС), яка також є членом Базельського комітету, готує власні пропозиції для посилення вимог до капіталу найбільших банків США в рамках закону Додда-Френка про фінансову реформу в країні.
Банки побоюються, що посилення міжнародних і американських стандартів щодо капіталу банків, їх ліквідності і ризик-менеджменту змінять конкуренцію в США. Вимога про додаткове збільшення капіталу SIFI призведе до "невиправданої конкурентної нерівності між найбільшими банками", до яких застосовується ця вимога, і рештою, до яких вона не застосовується, говориться в листі.
Крім того, банки відзначають, що нова вимога призведе до скорочення обсягів кредитування і темпів зростання кількості робочих місць в "особливо складний для економіки період".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас