Білорусь не відмовляється від залучення кредиту Сбербанку РФ на 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь не відмовляється від залучення кредиту Сбербанку РФ на 2 млрд дол

Казна та Політика
151
Білоруська сторона не відмовляється від залучення кредиту Сбербанку РФ на $2 млрд, обговорюючи з партнерами нові пропозиції щодо умов залучення коштів, заявив прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович.
"Робота йде, зараз ми працюємо над зміною умов, у тому числі з права дострокового погашення, вибудовуємо субординацію. В принципі, ми вважаємо, що цей кредит може бути цілком притягнутий під експортні контракти", - зазначив глава білоруського уряду, відповідаючи в понеділок на запитання агентства "Інтерфакс-Захід".
На уточнююче питання, чи згодна білоруська сторона надати в заставу під залучення кредиту 35% акцій ВАТ "Білоруськалій", глава уряду відповів: "Та сторона як і раніше наполягає. Зараз йде над цим робота".
"Крім того, там закладені принципи "англійського права". Тому там треба ретельно розібратися", - сказав прем'єр-міністр Білорусі.
Раніше повідомлялося, що глава Сбербанку РФ Герман Греф під час зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним на початку серпня повідомив, що Сбербанк РФ і Deutsche Bank нададуть кредит "Білоруськалій" на $2 млрд, як забезпечення якого будуть надані експортні контракти "Білоруськалій", а також 35% акцій підприємства в заставу.
"Фактично кредит Сбербанку РФ і Deutsche Bank на $2 млрд приваблює уряд. Активи "Білоруськалій" виступають забезпеченням кредиту, з урахуванням раніше зниженого суверенного рейтингу Білорусі", - повідомив тоді джерело у фінансових колах.
З посиланням на голову правління БПС-банку (дочірній банк Сбербанку РФ в Білорусі) Василя Матюшевского повідомлялося, що Сбербанк РФ поки не отримав від білоруської влади офіційної відповіді на свою пропозицію про виділення через компанію-позичальника (ВАТ "Білоруськалій") кредиту на $2 млрд.
Тим часом міжнародні експерти заявляють про необхідність для Білорусі термінового залучення зовнішніх ресурсів у вигляді кредитів або коштів від приватизації для рефінансування раніше надійшли кредитів в умовах валютної кризи, що триває близько півроку.
Рейтингове агентство Moody's оцінює потребу Білорусі в екстреному зовнішньому фінансуванні в $3-6 млрд до кінця цього року. Така ж сума необхідна Мінську наступного року, вважають експерти агентства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас