Бернанке натякнув на підтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке натякнув на підтримку

Фондовий ринок
631
Початок тижня охарактеризувався високою волатильністю. "Спасіння ринки очікували від прийняття третього раунду кількісного стимулювання економіки США, так званої програми QE3, на п'ятничній щорічній конференції ФРС США в Джексон-Хоул. Хоча глава американського ЦБ Бен Бернанке не заявив про початок QE3, він оптимістично оцінив можливості зростання американської економіки без допомоги центрального банку. На що ринки відреагували досить позитивно, і за підсумками п'ятниці індекс S&P500 зріс на 1,5%, а золото опустилося до $1797 за тройську унцію", - говорить директор "Ренесанс Капітал" в Україні та Східній Європі Роман Насиров.
У другій половині п'ятниці ключовою подією став виступ глави ФРС Бена Бернанке, який заявив, що в активі ФРС є інструменти для стимулювання економічного зростання, але при цьому не надав більш детальної інформації про їх зміст.
На вітчизняному ф'ючерсному ринку в п'ятницю закривалися "короткі" позиції. За підсумками дня вересневий ф'ючерс на індекс УБ підріс на 1,6%, причому обсяг відкритих позицій зменшився за день майже на 10 тис. контрактів, що може говорити про потенціал відскоку на початку тижня.
Хоча індекс УБ за підсумками тижня впав на 1,7%, індекс українських компаній, що торгуються на Варшавській фондовій біржі, зріс на 3,8% на тлі сильної піврічної фінансової звітності вітчизняних емітентів. За словами Насирова, лідерами зростання за тиждень стали виробник яєць "Овостар" (28% на тлі збільшення свого чистого прибутку в першому півріччі у два рази), гірничорудна компанія Ferrexpo (10,7%) і сільгоспвиробник "Агротон" (10,4%). При цьому трійка компаній, що показали найбільше падіння за тиждень, виглядає так: британська нафтогазова компанія з активами в Україні Regal Petroleum (-16,8%), виробник зерна Landkom (-11,9%) і виробник курятини "Авангард" (-7,9%).
Найбільший середньоденний обсяг торгів за тиждень було зафіксовано по акціях однієї з найбільш ліквідних паперів українських емітентів Ferrexpo ($6,4 млн.), а також компаній, що торгуються на локальному українському ринку, - "Мотор Січі" ($1,9 млн. ) і Алчевського металургійного комбінату ($1,7 млн.).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас