Мільярдер вирішив побудувати в океані поруч з Каліфорнією державу-утопію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер вирішив побудувати в океані поруч з Каліфорнією державу-утопію

Казна та Політика
587
На гроші американського мільярдера Пітера Тьєля, який заробив статки на створенні міжнародної платіжної системи Paypal, біля узбережжя штату Каліфорнія споруджується штучна держава - "острів Утопія".
Відомий підприємець розпочав здійснення однієї з найбільш ілюзорних ідей людства - створення ідеального суспільства - за сприяння інституту Seasteading, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на британські ЗМІ.
Першим кроком до реалізації ідеї Тьєля буде пілотний проект, який, як очікується, з'явиться неподалік від Каліфорнії вже наступного року. Будинки оригінальної конструкції з альтернативними джерелами енергії будуть споруджені на підставі по типу нафтових платформ на прибережному шельфі.
Як уточнює The Telegraph, цій штучно створеній території зможуть оселитися близько 270 осіб. Інвестиції в проект оцінюють в 1,25 млн доларів. Мільярдер вважає, що "будівництво в світовому океані, - єдиний варіант створення нового суспільства на Землі", в якому не буде, зокрема, "соціального забезпечення, мінімальної оплати праці і великих заборон на зброю".
Згідно з висловом глави інституту Seasteading, колишнього комп'ютерного інженера Патрі Фрідмана, океанський проект дозволить уникнути суперечки з державами з приводу землі.
Одним з перших втілити ідею створення нових країн у світовому океані спробував в 1971 році мільйонер Майкл Олівер, насипали ґрунт на два коралові рифи в південній частині Тихого океану. Своє дітище "без податків, соціального забезпечення, асигнувань та будь-яких форм економічного примусу" він назвав Республікою Мінерва. Однак нова "держава" проіснувала недовго. Новоутворення було захоплено королівством Тонга, а потім і зовсім зникло під ударами океанських хвиль.
Зазначимо, що в США задумано ще один масштабний проект під назвою Utopia. Це гігантський круїзний лайнер, довжина якого складе 295 метрів. Судно розраховане на 400 кают. Половина з них буде здаватися в оренду, половина - використовуватися які житлові приміщення, вартість яких варіюється від 3,7 млн до 26 млн доларів. Лайнер повинен зійти зі стапелів у 2013 році. Та деякі експерти вважають, що через складну економічну ситуацію в США цей проект може так і залишитися утопією.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас