S&P не вважає своє рішення причиною паніки на ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не вважає своє рішення причиною паніки на ринках

Казна та Політика
236
Настрої на світових ринках акцій погіршилися ще до того, як Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг США до "AA+" з "AAA". Про це заявив у п'ятницю глава підрозділу суверенних рейтингів агентства Девід Бірс.
S&P позбавило США найвищого рейтингу 5 серпня, загостривши паніку на світових фондових ринках, раніше постраждалих через європейської боргової кризи і побоювань про можливу рецесію в Сполучених Штатах.
"З нашої точки зору, це зайве спрощення - говорити, що це сталося через зниження рейтингу, зробленого S&P", - сказав Бірс, маючи на увазі думку, що рішення агентства викликало волатильність на ринках.
Світовий індекс акцій MSCI упав на 17% із травневого максимуму, оскільки ринки втратили віру в здатність політиків по обидва боки Атлантики подолати боргові проблеми.
Багато інвесторів песимістично оцінюють майбутнє розвинених економік, особливо країн єврозони (де найбільшою небезпекою є поширення боргової кризи, яка поглинула Грецію, Португалію та Ірландію), на більші економіки, такі як Іспанія та Італія.
"Ми чекаємо, щоб дізнатися, чи зможуть уряду діяти спільно і вирішити як короткострокові, так і довгострокові проблеми", - зазначив Бірс під час дискусії за круглим столом в Сінгапурі.
S&P, одне з трьох найбільших рейтингових агентств, також вказало, що прогноз для азійських держав стабільний, але демонструє деякі знижувальні ризики.
Більшість азійських економік, таких як Сингапур, Південна Корея чи Тайвань, багато експортують в європейські країни, можуть постраждати, якщо зростання в США або європейських країнах буде як і раніше сповільнюватися, попереджає Олена Окоротченко, керівний директор S&P. ​​
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас