Лівія може вийти на колишній рівень видобутку нафти за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівія може вийти на колишній рівень видобутку нафти за три роки

Енергетика
157
Лівія може вийти на колишній, доконфліктний рівень видобутку нафти за три роки, повідомила консалтингова компанія Wood Mackenzie.
"В даний час занадто рано чекати істотного відновлення видобутку нафти і газу в країні. Після того, як конфлікт буде завершено, буде потрібно три роки для виходу на колишні 1,6 млн барелів на добу", - йдеться в повідомленні.
Швидкість "одужання" лівійського видобутку залежить від кількох факторів: наскільки істотну шкоду завдано інфраструктурним об'єктам, зняття міжнародних санкцій і повернення в країну міжнародних компаній та іноземних робітників.
Відновлення видобутку не буде синхронним у всіх областях країни, пише Wood Mackenzie. Воно займе більше часу в добре освоєних регіонах, наприклад, басейні Sirte на схід від Тріполі. На більш молодих і менш складних західних родовищах в басейнах Murzuk і Pelagian видобуток прийде в норму швидше.
Експерти компанії вважають, що через три місяці після закінчення військових дій можна розраховувати лише на обсяг 600 тис. бар. на добу. Значна кількість лівійської нафти почне надходити на ринок в кінці 2012 року, якщо конфлікт завершиться в 2011 році.
Тим часом, дослідження Wood Mackenzie показують, що відновлення видобутку газу займе набагато менше часу. Італійська Eni готується поставити 8 млрд куб. метрів газу на рік зі своїх родовищ по газопроводу Greenstream. Під час бездіяльності газопроводу Eni заміщала ці обсяги газом з Росії. В даний час італійський ринок перенасичений газом. З відновленням поставок лівійського газу з'являться ризики зниження цін і скорочення обсягів інших виробників, наприклад, Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас