США розморозили 1,5 млрд дол. для допомоги Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США розморозили 1,5 млрд дол. для допомоги Лівії

Казна та Політика
170
США відкрили у четвер доступ до $1,5 млрд, заморожених раніше на рахунках уряду Лівії, що знаходяться в Сполучених Штатах, йдеться в спеціальній заяві американського держсекретаря Хілларі Клінтон.
"Сьогодні ми провели випуск 1,5 мільярдів доларів на лівійських рахунках, які були заморожені в США", - зазначається в її заяві.
За словами держсекретаря, ці гроші підуть на потреби народу Лівії.
"Ми закликаємо інші країни зробити такі ж заходи", - йдеться в заяві.
У поширеній раніше довідці держдепартаменту США повідомлялося, що ці кошти поділяються на три частини. Перші $500 млн надійдуть на потреби міжнародних гуманітарних організацій: на допомогу переміщеним особам в Лівії ($120 млн) і на визначені ООН гуманітарні потреби ($380 млн).
Друга частина ($500 млн) піде на оплату вартості палива для цивільних організацій, насамперед, лікарень.
Ще $500 млн перейде під тимчасовий фінансовий механізм, встановлений контактною групою по Лівії, для допомоги лівійському народу в соціальній сфері, включаючи освіту та охорону здоров'я, а також на продовольчі потреби.
Минулого четверга лідер Національної перехідної ради (НПР) Лівії Махмуд Джібріль закликав міжнародне співтовариство надати країні термінову допомогу, щоб запобігти гуманітарній кризі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас