Нафта коливається в ціні в очікуванні заяв глави ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта коливається в ціні в очікуванні заяв глави ФРС США

Енергетика
414
Світові ціни на нафту в п'ятницю змінюються різноспрямовано в очікуванні виступу глави ФРС США Бена Бернанке і його можливого натяку на нові заходи зі стимулювання американської економіки, свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку скоротилася на 0,15 долара, або на 0,18%, - до 85,15 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,05 долара, або на 0,05%, - до 110,67 долара за барель.
"Якщо Бернанке оголосить нову програму стимулювання економіки, то це підтримає ціни на сировинні товари, в тому числі нафту", - наводить агентство Bloomberg думку старшого віце-президента Purvin & Gertz Inc. Джона Ваутрейна. - Є очікування того, що це все-таки станеться, але й існує ймовірність того, що цього не станеться".
Крім того, на ринки продовжує впливати наближення урагану "Айрін" третьої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона, який вже пройшов через територію Куби, Гаїті, загрожує Багамам, а також, за прогнозами метеорологів, зачепить все східне узбережжя США.
Крім того, у п'ятницю буде опубліковано переглянуту оцінку (GDP second) реального зростання ВВП США за підсумками II кварталу 2011 року. Аналітики вважають, що початковий показник зростання, зафіксований на рівні 1,3% в порівнянні з I кварталом поточного року, буде переглянутий убік зниження - до 1,1%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас