Посол Франції: Угода про асоціацію ЄС можуть не схвалити в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Франції: Угода про асоціацію ЄС можуть не схвалити в Європі

Казна та Політика
441
Громадська думка Європи може не зрозуміти укладення Угоди про асоціацію з Україною, якщо офіційний Київ не буде дотримуватися принципів правової держави в судових процесах.
Таку думку висловив посол Франції в Україні Жак Фор в інтерв'ю "Українському тижні".
На питання, чи може бути призупинений або уповільнений діалог між Євросоюзом та Україною про зону вільної торгівлі та асоціацію через арешт Тимошенко, Фор зазначив, що "ніхто сьогодні не бажає, щоб цей переговорний процес був загальмований або перенесений на пізніше, оскільки тут йдеться про майбутнє мільйонів європейців, про українців".
"Але якщо з боку офіційного Києва не будуть вжиті необхідні заходи, то громадську думку Європи може не зрозуміти укладення такої угоди, ніби нічого не сталося і нічого не відбувається", - додав посол Франції.
Посол нагадав, що парламенти всіх членів ЄС будуть зобов'язані ратифікувати відповідну угоду. Так само з цього приводу має офіційно висловитися Європарламент.
"Примітно й те, що переговори, про які я згадав, були розпочаті з Україною вчорашньою, яка вже зовсім інша, ніж сьогоднішня. На європейському рівні проходять переговори і консультації щодо наслідків, які можуть мати місце, враховуючи нещодавні події, які мають суто політичний характер", - сказав Фор.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас