Митниця в серпні перерахувала до держбюджету 10 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця в серпні перерахувала до держбюджету 10 мільярдів гривень

Казна та Політика
225
Станом на сьогодні надходження митних платежів за серпень склали 10 мільярдів гривень. Це на 55% або на 3,5 мільярда гривень більше, ніж за відповідний період серпня 2010 року, повідомив голова Держмитслужби Ігор Калетник.
За 8 місяців цього року до бюджету вже перераховано майже 70 мільярдів гривень. "Митна служба щомісячно перевиконує план надходжень... За серпень надходження становитимуть понад 10 мільярдів гривень. Понад бюджетного завдання в казну спрямовано майже 2 мільярди. Існують всі передумови для того, щоб до кінця 2011-го ми перерахували до державного бюджету понад 110 мільярдів гривень", - сказав він.
Такі економічні показники стали можливі завдяки спрощенню умов зовнішньої торгівлі та митного оформлення. Час оформлення в режимі "імпорт" зменшився в 5 разів (з понад 10 до 2 годин), в режимі "експорт" - вдвічі (до 50 хвилин.)
Крім того, за словами Калетника, питома вага товарів, що імпортуються за контрактами з виробниками, збільшився майже на 55%. При цьому обсяг операцій з офшорними посередниками постійно скорочується. На 35% збільшився експорт машин, устаткування і транспорту; майже на 36% - продовольчих і сільгосптоварів.
Також на сьогодні впроваджена процедура електронного декларування. "На жаль, ще не всі документи можуть подаватися в електронному вигляді. І це значно ускладнює впровадження комплексної програми "Електронна митниця", - підкреслив голова Держмитслужби.
"Ми пропонуємо внести в новий Митний кодекс норму, яка передбачатиме можливість для митного брокера подавати в електронному вигляді тільки декларацію. Водночас, на брокера покладається вся повнота відповідальності за наявність і достовірність усіх дозвільних документів. У випадку, якщо митне оформлення здійснено за відсутності таких документів, відповідальність буде нести саме митний брокер. До того ж, митний брокер повинен бути платоспроможним, щоб мати можливість покрити всі можливі ризики", - розповів глава Держмитслужби.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас