Китай може вибірково пом'якшити політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може вибірково пом'якшити політику

Казна та Політика
243
Китай пом'якшить монетарну політику в деяких секторах і підвищить бюджетні витрати на будівництво дешевих будинків та іригаційних систем, щоб захиститися від рецесії світової економіки, написала в четвер газета China Securities Journal.
Однак газета також зазначила, що прискорення інфляції до трирічного максимуму означає, що Пекін навряд чи повністю поверне політику назад.
"Великих змін у базовій макроекономічній політиці Китаю не буде, - пише газета. - Але ми повинні звертати увагу не великі зміни в економіці. На деякі сектора чекає адекватне пом'якшення політики".
Наростання боргових проблем в Європі та ймовірність повторної рецесії в США розбурхали ринки останніми тижнями. Це, ймовірно, змусить Пекін стримати запал, з яким він посилював політику останніми місяцями.
Народний банк Китаю утримується від підвищення резервних вимог до банків з червня, після того, як збільшував їх щомісяця в першій половині 2011 року. На початку липня він підвищив відсоткові ставки "вп'яте з минулого жовтня.
Газета пише, що Пекін, ймовірно буде заохочувати банки видавати більше кредитів невеликим компаніям, сільськогосподарському сектору і девелоперам, що будують будинки, субсидовані державою.
Влада також буде стимулювати інвестиції в приватному секторі, розвиток сектора послуг та інших стратегічно важливих галузей.
"Вплив боргових криз у Європі та США розгорнулося ще не повністю і світова економіка зіткнулася із загрозою повторної рецесії", пише газета. "Але ситуація може покращитися. Для нашої політики вибіркове пом'якшення не означає повного розслаблення".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас