Грецька застава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька застава

Казна та Політика
902
Уряди єврозони обговорюють, які активи Греція може надати як гарантії під кредит Євросоюзу в 109 млрд євро, пише WSJ з посиланням на європейських чиновників. Один з варіантів - нерухомість. Грецька держнерухомість вже включена в програму приватизації обсягом в 50 млрд євро, а доходи від її продажу закладені в проект бюджету. Раніше як застава розглядалися лише гроші та золото, але рішення так і не вдалося погодити.
Одночасно частина лідерів ЄС має намір опротестувати укладену минулого тижня двосторонню угоду Греції та Фінляндії щодо додаткових гарантій. Афіни обіцяли надати 500 млн євро на забезпечення участі Гельсінкі в програмі викупу грецьких боргів. Окрема країна не може отримати додаткові гарантії, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель. Проти такої угоди виступає і МВФ. Першочерговим кредитором є фонд, сказав чиновник МВФ. Але частина країн вже хоче взяти приклад з Фінляндії, щоб гарантувати повернення кредитів.
Умови, за яких тільки одна країна отримує гарантії, ставить інші країни у нерівне становище, вважає Ярослав Лисоволик з Deutsche Bank: "Це порушує консолідовану позицію ЄС і призводить до нерівномірного розподілу витрат програми допомоги".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас