Центробанки будуть тримати золото на тлі зміцнення боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанки будуть тримати золото на тлі зміцнення боргової кризи

Банківські метали
467
Світові центробанки, які виступають нетто-покупцями золота, ймовірно, будуть утримувати золоті активи навіть у випадку, якщо будуть мати потребу в додатковому фінансуванні на тлі зростання загрози боргової кризи, вважають експерти Morgan Stanley.
"Як тільки вони продадуть золото, його зворотний викуп стане надзвичайно дорогим. Банки віддадуть перевагу підтримувати зростання своїх активів за допомогою портфеля резервів, ніж використовувати його, щоб скоротити борг", - сказав провідний економіст по металах в Morgan Stanley Australia Ltd. Пітер Річардсон в інтерв'ю Bloomberg.
"В умовах жорсткої економії ми побачимо подальше погіршення боргової ситуації. Зростаючі ризики говорять на користь того, що банки будуть триматися за свої золоті запаси, а не продавати їх, оскільки у них є тільки одна спроба для продажу", - додав експерт .
Золото з негайною поставкою подорожчало з початку року на 29,5%, досягнувши у вівторок нового історичного максимуму - $1913,5 за унцію.
До кінця цього року, згідно із середнім прогнозом аналітиків, опитаних Bloomberg, цей дорогоцінний метал може подорожчати до $2000 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас