Президент Німеччини критикує політику ЄЦБ в умовах кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Німеччини критикує політику ЄЦБ в умовах кризи

Казна та Політика
219
Федеральний президент Німеччини Крістіан Вульф піддав різкій критиці політику Європейського центрального банку (ЄЦБ) в умовах боргової кризи в єврозоні. Виступаючи в середу, 24 серпня, в Ліндау перед лауреатами Нобелівської премії в галузі економіки, Вульф заявив, що, на його думку, масовані купівлі центробанком державних облігацій низки країн сумнівні з правової точки зору. В даному випадку ЄЦБ перевищив свої повноваження, вважає президент.
"Ставитися терпимо до цього можна лише у випадку, якщо дії банку є короткостроковим заходом. ЄЦБ треба якомога швидше повернутися до діяльності, передбаченої його мандатом", - цитує главу держави агентство DAPD.
Крім того, президент ФРН розкритикував політику урядів низки країн в умовах глобальної кризи, відзначає агентство dpa. Банківський сектор досі далекий від стабільності, державна заборгованість досягла рекордних рівнів, фундаментальні проблеми зростання економіки і підвищення конкурентоспроможності досі не вирішені, нагадав Вульф.
На його думку, мова зараз повинна йти в першу чергу про справедливий перерозподіл навантаження, пов'язаного з наслідками кризи. "Перекладанню проблем на майбутні покоління треба покласти край. Накопичення все нових і нових боргів небезпечне в довгостроковій перспективі. Я з розумінням ставлюся до обурення багатьох людей в умовах боргової кризи. Однак пошук шляхів вирішення виниклих проблем - це завдання, яке стоїть перед всіма", - підкреслив глава держави.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас