Землетрус призвів до зупинки ядерних реакторів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Землетрус призвів до зупинки ядерних реакторів у США

Казна та Політика
385
Землетрус на Східному узбережжі США призвів до зупинки двох ядерних реакторів у штаті Вірджинія, передає РИА Новости з посиланням на повідомлення комісії з ядерного регулювання.
Зупинка реакторів на АЕС North Anna Power Station в окрузі Луїза, що знаходиться близько до епіцентру землетрусу, відбулася автоматично. Для охолодження сховищ з паливом використовуються чотири генератори.
Даних про пошкодження на АЕС не надходило. Проте, комісія відправляє на станцію експертів, які ретельно перевірять обстановку.
За словами представника комісії, землетрус не спричинив зупинки реакторів на інших АЕС, хоча підземні поштовхи відчувалися на багатьох з них.
Співробітники Вашингтонського метро досліджують стан підземки після землетрусу.
"Після підземних поштовхів швидкість руху поїздів було обмежено до 24 км/год, а весь персонал метро спрямований на вивчення стану колії і рухомого складу. Ніяких даних про потерпілих пасажирів немає", - повідомив РИА Новости представник столичного управління транспорту. За його словами, в русі потягів метро будуть затримки через зміни швидкісного режиму і перевірки - поїзди курсуватимуть зі збільшеним інтервалом.
Про затримки у залізничному сполученні в районі вашингтонського транспортного вузла повідомила і транспортна компанія Amtrak.
Аеропорт імені Кеннеді в штаті Нью-Йорк і аеропорт Ньюарк в сусідньому штаті Нью-Джерсі, що закрилися через землетрус, відновили роботу, повідомляє телеканал MSNBC. Вежі та злітні смуги обох аеропортів проінспектовані, пошкоджень не знайшлося. Авіасполучення було паралізовано трохи більше години.
Раніше в об'єднаній адміністрації аеропортів округу Колумбія повідомили, що аеропорти Вашингтона - імені Рейгана та імені Даллеса почали працювати в нормальному режимі.
Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що поки відомостей про руйнування і постраждалих в мегаполісі, як і раніше, немає.
Підземний поштовх в 5,9 балів на півночі штату Вірджинія став одним з найпотужніших за всю історію спостережень, повідомляє CNN.
"Це найпотужніша геологічна подія, яке фіксувалося в даному районі. Населення має бути готове до серії затухаючих поштовхів - афтершоків, які будуть відчуватися наступні дві години", - заявила сейсмолог Геологічної служби США Люсі Джонс. На її думку, варто очікувати істотного збитку старим будівлям в районі епіцентру, жителям рекомендовано залишатися зовні до повного інженерного обстеження будівель. Також зроблено попередження про можливий прорив газопроводів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас