Заступник Меркель зажадала доступу до золотих резервів країн - боржників ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник Меркель зажадала доступу до золотих резервів країн - боржників ЄС

Банківські метали
367
Міністр праці і соціального забезпечення ФРН Урсула фон дер Лайен, яка також є заступником Ангели Меркель на посаді глави правлячої партії "ХДС", запропонувала, щоб країни - боржники ЄС в обмін на збільшення фінансової допомоги надали кредиторам гарантії у вигляді золотих резервів або промислових об'єктів, повідомляє Der Spiegel.
"Це означає, що нам потрібні гарантії погашення наданих кредитів, всій Європі потрібні такі гарантії", - зазначила фон дер Лайен. Пропозиція була озвучена на екстреному засіданні фракції ХДС/ХСС, скликаному Ангелою Меркель, яка представила розроблену програму порятунку єврозони, щоб заручитися підтримкою однопартійців.
Ініціатива фон дер Лайен не знайшла підтримки з боку канцлера. Тим часом у ХДС і ХСС немає єдності в питанні про порятунок євро. Серед консерваторів сильна опозиція планам Меркель: багато хто виступає проти збільшення пакету фінансової допомоги країнам-боржникам, в тому числі Греції, вказуючи, що політика подолання боргової кризи шляхом створення нових боргів уже довела свою неспроможність.
Голова комісії бундестагу з внутрішньої політики Вольфганг Босбом (ХДС) зажадав розробити чіткий план дій, якщо боржники в довгостроковій перспективі так і не зможуть ліквідувати свою неплатоспроможність. В іншому випадку він відмовився підтримати надання Греції подальшої фінансової допомоги. За словами Босбаха, проблема Афін не у відсутності кредитів, а в неконкурентоспроможності. У цьому зв'язку він звернув увагу, що за минулі місяці становище Греції, незважаючи на кредити, так і не покращилося.
Зі свого боку міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле закликав німецьких консерваторів підтримати виділення додаткової фінансової допомоги країнам-боржникам, зазначивши, що наслідки можливого дефолту Греції можуть виявитися катастрофічними для всієї Європи. Рішення про збільшення європейського стабілізаційного фонду, призначеного для надання фінансової підтримки країнам-боржникам, має бути ухвалене бундестагом в кінці вересня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас