S&P підвищило рейтинг Чехії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило рейтинг Чехії

Казна та Політика
337
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило в середу суверенний кредитний рейтинг Чеської Республіки до "АА-" з "А", а також довгостроковий рейтинг емітента в національній валюті до "АА" з "А+", присвоївши "стабільний" прогноз, йдеться в повідомленні агентства.
Короткострокові рейтинги емітента в іноземній і національній валютах були підвищені до "А-1+" з "А-1".
Підвищення рейтингів пов'язане з переглядом методик їх оцінки агентством - тепер більше враховується політичний і економічний державний профіль.
На думку S&P, Чехія має добре збалансовану і ефективно керовану економіку. Вона характеризується невеликими обсягами зовнішніх позик, банківським сектором з мінімальним рівнем запозичень в іноземній валюті і незалежним ЦБ, якому вдається утримувати низький рівень інфляції. Агентство очікує, що проект реформи системи соціального забезпечення буде схвалено та втілено в життя.
"Економіка Чехії невелика, конкурентоспроможна і відкрита", - йдеться в прес-релізі S&P. Темпи її зростання, за оцінкою агентства, багато в чому залежать від попиту на товари з боку головних європейських партнерів країни.
Держборг в даний час знаходиться на "помірному" рівні, склавши за підсумками 2010 року 38,5% ВВП країни. За прогнозами агентства, до 2014 року показник досягне 45% ВВП, а потім почне зменшуватися.
З точки зору S&P, владі Чехії треба підтвердити рішучість проводити податкову політику, спрямовану на зниження держборгу і дефіциту бюджету. Реформи, про які було оголошено раніше, передбачають зниження заробітних плат працівників бюджетної сфери, а також низку змін в структурі соцзабезпечення.
"Стабільний" прогноз відображає збалансованість ризиків для кредитоспроможності влади.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас