Почалося розслідування за позовом Діалло до наближених Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалося розслідування за позовом Діалло до наближених Стросс-Кана

Кримінал
271
Прокуратура міста Понтуаз в Паризькому регіоні почала розслідування за позовом покоївки Нафіссату Діалло, яка у французькому суді звинувачує наближених екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана в спробі підкупу свідка, повідомляє агентство "Франс Пресс".
Діалло з травня цього року судиться зі Стросс-Каном в Нью-Йорку, звинувачуючи його в спробі зґвалтування. У вівторок Верховний суд Нью-Йорка ухвалив рішення закрити справу після того, як прокуратура заявила, що не зможе підтримувати обвинувачення в суді присяжних "через втрату довіри до позивачки".
Однак у США триває діловодство за цивільним позовом Діалло до Стросс-Кана, а напередодні її адвокат подав позов до суду у Франції.
"Позов був поданий у вівторок паном Тібо де Монбріалем (адвокатом Діалло). Почалося попереднє розслідування", - заявила прокурор Понтуаз Марі-Тереза де Живрі.
Як повідомив адвокат Діалло, раніше представники покоївки попросили зв'язатися з ними можливих свідків любовних пригод Стросс-Кана, і до них звернулися кілька жінок.
Одна з них, колишня мешканка міста Сарсель, мером якого був Стросс-Кан, у липні вийшла на зв'язок з американськими адвокатами Діалло. Однак на початку серпня, за версією Монбріаля, заступник мера Сарселі Франсуа Пюппоні звернувся до родичів цієї жінки, запитуючи, скільки може коштувати її мовчання.
У вівторок в ефірі радіостанції France 1 сам Пюппоні заявив, що нічого не знає про цю історію, і назвав дії адвокатів Діалло маневрами, які сприяють загальнії озлобленості проти Стросс-Кана.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас