Влада КНР схвалила прямі інвестиції в національній валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада КНР схвалила прямі інвестиції в національній валюті

Казна та Політика
300
Міністерство комерції Китаю опублікувало проект правил для іноземних компаній, за яких вони зможуть використовувати легально отриманий за кордоном дохід в юанях для прямих іноземних інвестицій в країну. Цей захід стане ще одним важливим кроком до інтернаціоналізації китайської валюти.
Джерелами надходження юанів можуть стати розміщені за кордоном облігації та акції, продаж активів за межами країни, доходи від експорту, а також кошти, отримані у вигляді прибутку від прямих інвестицій в КНР і виведені потім за кордон. Щоправда, нові правила, які вже пройшли обкатку в кінці минулого року в низці регіонів, мають певні важливі обмеження. Інвесторам і раніше буде не дозволено вкладати кошти у внутрішні цінні папери, деривативи, трастові позики або погашення кредитів. Крім того, інвестори, які бажають зробити вкладення, пов'язані з певними типами фінансових послуг, або в галузі з надвиробництвом (суднобудування, виробництво цементу або сталі) у розмірі понад 300 млн юанів (47 млн дол) повинні будуть отримати схвалення влади.
Нові правила представлять громадськості до 31 серпня. Вони стануть черговим важливим кроком щодо посилення ролі юаня в світі. Протягом останніх років влада КНР, прагнучи зменшити залежність економіки від долара, активно просуває використання національної валюти в міжнародній торгівлі і фінансах. Так, з 2009 року Китай провів вже три розміщення юаневих держоблігацій на Гонконгській фондовій біржі. Тоді ж Пекін дав добро експортерам та імпортерам використовувати юань для продажу і купівлі товарів за кордоном. Кілька нефінансових компаній, в тому числі McDonald's, Caterpillar і Unilever, отримали від китайської влади дозвіл на випуск облігацій, номінованих у юанях. У 2009-2010 роках Китай уклав угоди про валютні свопи з Аргентиною, Індонезією, Південною Кореєю, Малайзією, Білоруссю, Ісландією, Сінгапуром.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас