Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Японії до "Aa3" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Японії до "Aa3"

Казна та Політика
278
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Японії на один щабель з "Aa2" до "Aa3" зі стабільним прогнозом, передає BBC.
Агентство пояснило своє рішення "великим дефіцитом бюджету Японії і нарощуванням японського держборгу з моменту глобальної рецесії в 2009 р.".
Раніше кабінет міністрів країни заявив, що подає у відставку наступного тижня. Також в Японії зміниться голова уряду в шостий раз за п'ять років.
Відзначимо, ВВП Японії в II кварталі 2011 р. в реальному вираженні скоротився на 1,3% в річному обчисленні (annualized rate) і на 0,3% - щодо показника за I квартал цього року. Це вже третій квартал поспіль, коли японська економіка йде в мінус. Хоча в квітні-червні це падіння виявилося меншим за прогнози, за якими очікували скорочення в діапазоні від 0,7% до 2,6%.
За оцінками японського Кабінету міністрів, реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) в 2012 р. виросте більш ніж на 2,5%. Цьому має сприяти відновлення внутрішнього попиту. Прогноз уряду, зроблений у грудні минулого року, говорив про зростання ВВП в поточному фінансовому році на 1,5%.
Також уряд прогнозує, що держборг країни в 2012 р. складе 219% від ВВП.
Нагадаємо, 31 травня ц.р. міжнародне рейтингове агентство Moody's поставило рейтинги зобов'язань уряду Японії в національній та іноземній валютах на рівень "Aa2" на перегляд з можливістю зниження. Це рішення агентство пояснило тим, що величезні витрати на відновлення після землетрусу і цунамі посилили негативний вплив світової фінансової кризи на економіку Японії, що призвело до зростання держборгу країни.
Раніше, 27 травня ц.р. міжнародне агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по рейтингу Японії в бік пониження - з "стабільного" до "негативного".
27 квітня 2011 р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило прогноз за довгостроковим суверенним кредитним рейтингом Японії зі "стабільного" до "негативного".
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас