Суд Нью-Йорку зняв звинувачення з екс-глави МВФ Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Нью-Йорку зняв звинувачення з екс-глави МВФ Стросс-Кана

Кримінал
625
Верховний суд штату Нью-Йорк зняв з екс-глави Міжнародного Валютного Фонду МВФ Домініка Стросс-Кана звинувачення в скоєнні злочинів сексуального характеру, передає Reuters. Таким чином, справу щодо Стросс-Кана можна вважати формально закритою.
Раніше прокуратура м.Нью-Йорка звернулася до суду з проханням зняти частково або повністю звинувачення з колишнього голови МВФ. Відповідні документи були відправлені в суд міста.
Нагадаємо, 21 серпня ц.р. адвокат покоївки готелю "Софітель" Нафіссату Діалло, що проходить потерпілою у справі проти Домініка Стросс-Канна, заявив, що в недалекому майбутньому частину або навіть всі звинувачення проти екс-голови МВФ можуть бути зняті за клопотанням обвинувачення.
Таку заяву Кеннет Томпсон зробив, виходячи з ситуації, що складається, а також наміри представників прокуратури Нью-Йорка зустрінеться з його підзахисною. "Якщо б вони (представники прокуратури) не збиралися оголосити про відхилення звинувачень, то не стали б зустрічатися з нею (Діалло). Вони б просто прийшли в суд на наступний день і сказали, що продовжують розгляд", - заявив Томпсон.
Нагадаємо, справа проти екс-голови МВФ Стросс-Канна, якого звинувачували у спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю, почала розвалюватися після того, як захист викрив Діалло в неодноразовій брехні і заплутуванні слідства.
Сам обвинувачений з самого початку заперечував усі претензії. Незважаючи на це, він був поміщений під варту, проте після декількох днів проведених у в'язниці і відмови від займаної посади, одержав дозвіл вийти під заставу, яку за нього негайно внесли.
62-річний Стросс-Кан був заарештований департаментом поліції в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі згвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він проживав. Колишньому голові МВФ пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба згвалтування і незаконне позбавлення волі. Колишній глава МВФ покинув свою посаду 19 травня 2011 р. під тиском звинувачень, хоча не визнав себе винним ні по одному з пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас