Citigroup знижує прогноз ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup знижує прогноз ціни на нафту

Казна та Політика
1452
Citigroup знижує прогноз ціни на нафту до одного з найбільш низьких показників серед найбільших банків у зв'язку з повільним економічним зростанням і ймовірним поновленням поставок з Лівії.
Citi прогнозує ціну на нафту Brent на рівні 95 доларів за барель до кінця 2011-го і 86 доларів в середньому за 2012 рік. В останньому опитуванні Reuters прогноз Citi становив 105 доларів за барель, а у вівторок Brent торгується вище 108.
"Головний ризик - це подальше зниження прогнозів зростання світової економіки, викликане проблемами в Європі, сповільненням зростання Китаю або рецесією в США", - йдеться в звіті Citi.
Банк BNP Paribas знизив прогноз вартості Brent на 2012 рік на 4 долари до 124 за барель при прогнозі на цей рік в 114 доларів за барель. Банк знизив прогноз ціни на нафту WTI на 2012 рік на 10 доларів до 107 за барель, а на 2011-й - на 5 доларів до 97.
Ринок чекає виступу глави ФРС США Бена Бернанке в п'ятницю на щорічній конференції ЦБ, під час якої він може оголосити про нові заходи стимулювання економіки. У минулому році на цьому ж заході Бернанке повідомив про програму викупу держоблігацій на 600 млрд доларів.
Однак професійні інвестори не очікують нового етапу стимулювання, вважає консультант Petromatrix Олів'є Жакоб. "Якщо не буде повідомлення про третій етап кількісного пом'якшення, і ФРС нічого не скаже про можливість стимулюючих заходів, на ринку може початися розпродаж", - сказав він.
Аналітики HSBC вважають, що вливання коштів в економіку вже не сприяє прискоренню економічного зростання. "Здатність Заходу протистояти економічним потрясінням різко знизилася. Високі ціни на нафту на початку року завдали набагато більшого збитку, ніж зазвичай", - йдеться в звіті HSBC.
Goldman Sachs повідомив, що, можливо, недооцінив темпи повернення на світовий ринок лівійської нафти, але поки не буде переглядати прогноз ціни нафти. Goldman припускав, що видобуток нафти в Лівії наступного року досягне в середньому 250 тис. барелів на добу, але якщо громадянська війна закінчиться, видобуток може скласти 585 тис. барелів на добу, або третину довоєнного обсягу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас