Українців, які потребують житла, зведуть у єдиний реєстр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців, які потребують житла, зведуть у єдиний реєстр

Нерухомість
41
Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, запрацює до кінця наступного року. У Вишгороді, Київської області, та Харкові нині реалізуються пілотні проекти зі створення таких реєстрів.
Нагадаємо, реєстр передбачає створення окремого сайту із публічною базою даних. Для громадян, які перебувають на квартобліку, система просування по черзі не зміниться, з'явиться тільки нова форма обліку черговиків, а також персональна відповідальність чиновників за ведення реєстру. Наприклад, якщо людина за документами проживає у невеличкій квартирі, але насправді має власний котедж у передмісті, її зніматимуть з черги на житло.
"Ще дуже важлива місія цього реєстру: сьогодні це дуже приблизні цифри: 1 мільйон 200 тисяч сімей. Але стовідсоткового обліку немає, щоб це було скоординовано. І тому держава не має можливості спрогнозувати, яку кількість коштів потрібно. Для мільйона це одна, для мільйона 200 - це інша сума коштів", - пояснив телеканалу UBR Леонід Рисухін, голова Держфонду сприяння будівництву.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас