Прокуратура Нью-Йорка попросила суд зняти звинувачення з Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Нью-Йорка попросила суд зняти звинувачення з Стросс-Кана

Кримінал
606
Прокуратура м. Нью-Йорк звернулася до суду з проханням зняти частково або повністю звинувачення з колишнього глави Міжнародного Валютного Фонду Домініка Стросс-Кана, передає Associated Press.
Відповідні документи були відправлені до суду міста. Папери поки недоступні, і деталі невідомі.
Нагадаємо, 21 серпня ц.р. адвокат покоївки готелю "Софітель" Нафіссату Діалло, яка проходить потерпілою у справі проти Домініка Стросс-Канна, заявив, що в недалекому майбутньому частина або навіть всі звинувачення проти екс-голови МВФ можуть бути зняті за клопотанням звинувачення.
Таку заяву Кеннет Томпсон зробив, виходячи з ситуації, що складається, а також наміру представників прокуратури Нью-Йорка зустрітися з його підзахисною. "Якби вони (представники прокуратури) не збиралися оголосити про відхилення звинувачень, то не стали б зустрічатися з нею (Діалло). Вони б просто прийшли в суд на наступний день і сказали, що продовжують розгляд", - заявив Томпсон.
Нагадаємо, справа проти екс-голови МВФ Стросс-Канна, якого звинувачують у спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю, опинилася на межі розвалу після того, як захист викрив Діалло в неодноразовій брехні і заплутуванні слідства.
Сам обвинувачений з самого початку заперечував усі претензії. Незважаючи на це, він був поміщений під варту, проте після декількох днів, проведених у в'язниці, і відмови від займаної посади, одержав дозвіл вийти під заставу, яку за нього негайно внесли.
62-річний Стросс-Кан був заарештований департаментом поліції в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він мешкав. Колишньому главі МВФ пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба зґвалтування і незаконне позбавлення волі. Колишній глава МВФ покинув свою посади 19 травня 2011 р. під тиском звинувачень, хоча не визнав себе винним по жодному з пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас