Наото Кан найближчими днями оголосить про свою відставку з поста прем'єр-міністра Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наото Кан найближчими днями оголосить про свою відставку з поста прем'єр-міністра Японії

Казна та Політика
226
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив у вівторок, що в найближчі дні піде у відставку, а новий прем'єр повинен бути представлений країні вже 30 серпня. Про це повідомляє Kyodo News. Кан також зазначив, що, перш ніж піде, він очікує від парламенту прийняття двох найважливіших законопроектів для відновлення Японії від наслідків руйнівного землетрусу і цунамі. Про це Кан заявив міністрам під час неформальної зустрічі свого кабінету.
Як повідомив агентству Reuters міністр фінансів країни Йосіхіко Нода, Кан має намір оголосити про свою відставку 26 серпня. Він зазначив, що японський уряд залишить займані посади в повному складі. За його словами, необхідно підготувати все для наступників.
Зазначимо, що наступного понеділка Демократична партія обере нового голову, а 30 серпня, як очікується, відбудеться голосування в парламенті по кандидатурі нового прем'єр-міністра країни.
Нагадаємо, в червні Кан висунув три головні умови для відходу зі свого поста - прийняття другого пакету поправок до бюджету, прийняття закону про поновлювані види енергії і прийняття закону про емісію держпаперів.
Наприкінці липня парламент Японії прийняв другий пакет поправок до бюджету країни на суму 25,5 млрд дол. Очікується, що два інші законопроекти будуть підтримані в парламенті в найближчі дні.
Кан втрачає популярність в країні. Серед іншого його кабінет звинувачувався в невдалому подоланні наслідків березневого цунамі і аварії на атомній електростанції "Фукусіма".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас