Бузек: Справа Тимошенко підриває довіру ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бузек: Справа Тимошенко підриває довіру ЄС

Кримінал
269
Атмосфера судового процесу над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко "дуже сильно напружує довіру" між Україною та Європейським Союзом.
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це заявив сьогодні на прес-конференції у Варшаві голова Європейського парламенту Єжи Бузек.
Глава головного законодавчого органу 27 держав Євросоюзу сказав, що у справі Тимошенко підтримує особистий контакт з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, зазначивши, що цю тему також збирається обговорити з іншими представниками української влади.
"Потрібно зробити так, щоб це був дійсно чесний і спокійний процес, і він проходив в іншій атмосфері", - сказав Бузек.
Він зазначив, що Україні треба використовувати головування Польщі в Європейському Союзі, яке припадає на другу половину цього року, для значного поглиблення контактів з ЄС.
Як повідомляв УНІАН, Бузек після арешту Тимошенко на початку серпня вже висловлював своє занепокоєння такою ситуацією і закликав українську владу дотримуватися демократичних принципів.
"Я стурбований новинами про рішення суду затримати колишнього прем'єр-міністра Тимошенко. Контекст та умови створюють занепокоєння щодо політичної природи цього рішення, а також щодо застосування верховенства права в Україні", - заявляв Бузек.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас