Бойко: В Україні найближчим часом буде проведено ряд аукціонів з виділення площ для видобутку сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: В Україні найближчим часом буде проведено ряд аукціонів з виділення площ для видобутку сланцевого газу

Енергетика
213
В Україні найближчим часом буде проведено ряд аукціонів з виділення площ для видобутку сланцевого газу. Провідні компанії світу проявляють значний інтерес і мають намір взяти участь в аукціонах з виділення площ для розробки родовищ в Україні. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.
"Декілька компаній вже прийшли - це перш за все американські компанії, європейські: голландська Shell, а також італійська Eni. Я знаю, що найближчим часом буде проведено ряд аукціонів з виділення площ на видобуток сланцевого газу", - сказав Бойко.
Підтвердженням значного зацікавлення видобувних компаній світу в розробці українських покладів сланцевого газу, міністр вважає очікувану участь керівників найбільших світових нафтогазових компаній у низці конференцій, проведення яких заплановане в Україні восени 2011, які організовує компанія IHS CERA, щодо питань видобутку газу з нетрадиційних джерел в Україні.
"У вересні ми проводимо першу конференцію, у листопаді - другу конференцію з видобутку сланцевого газу за участю керівництва найбільш відомого агентства - CERA, яка є провідною енерго-консалтинговою компанією в світі. Це буде дуже важливо - на цей захід приїдуть усі провідні компанії і будуть вирішувати, яким чином брати участь у цій програмі (з видобутку сланцевого газу)", - зазначив Бойко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас